Пребарувај по датум:
2021-09-10

#25CKAPHV

#25CKAPHV

На 09 септември 2021 се оддржа #25CKAPHV онлајн работилница со наслов „Креирање на видео маркетинг порака “. Работилницата ја држеше ПХВ инструктор Илина Глигоровска а воведот го даде Ема од Црвен крст Гази Баба. И двете беа одлични и поединечно и како тим!

Учествуваа 40 учесници, волонтери од различни ООЦК, наставници и заинтересирани учесници.

Од присутните кои ја пополнија евалуацијата во форма на анкета преку која ја евалуираа работилницата, 75% се изјаснија дека работилницата е многу корисна, 70% дека е многу интерактивна, и 85% се изјаснија дека работилницата е интересна. Сите, односно 100% би ја препорачале работилницата на своите врсници. 👏🏻👏🏻👏🏻

Некои од коментарите се:

👉🏻 “Корисна и забавна работилница .“

👉🏻 “Корисни совети“

👉🏻 “Екстра предавач!“

Продолжуваме заедно!

Принципи
Хуманост
Меѓународното движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина настана како резултат на желбата да им се помогне на ранетите на бојното поле и тоа без било каква пристрасност, како и да го спречи и олесни човековото страдање секогаш кога е тоа можно.
Единство
Во една држава може да има само едно национално друштво на Црвениот крст или Црвената полумесечина. Мора да биде отворено за сите и да ја извршува својата хуманитарна работа на целата територија во земјата.
Универзалност
Меѓународното Движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина, во кое сите друштва што го сочинуваат имаат еднаков статус, одговорности и должности взаемно да се помагаат, делува во целиот свет.
Доброволност
Тоа е движење за давање на доброволна помош кое не е инспирирано од материјални побуди.
Неутралност
Меѓународното движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина настана како резултат на желбата да им се помогне на ранетите на бојното поле и тоа без било каква пристрасност, како и да го спречи и олесни човековото страдање секогаш кога е тоа можно.
Непристраност
Не прави дискриминација врз основа на национална, расна, верска и класна припадност или политичко убедување. Настојува да ги олесни страдањата на поединците, водејќи се исклучиво од нивните потреби но, давајќи приоритет на најитните случаи.
Независност
Движењето е независно. Националните друштва иако делуваат како дополнение на хуманитарните служби на владите и се предмет на регулирање на националното законодавство, мораат да ја зачуваат автономноста за да можат да дејствуваат во секое време, согласно со принципите на Движењето.