Пребарувај по датум:

Центар Солферино

ЦЕНТАР СОЛФЕРИНО

Објектот се наоѓа во Струга, на самиот брег на Охридското езеро.

Центарот во Струга со комплетно новиот систем на управување и организација, претставува нов концепт во работењето на нашата организација.

Располага со:

  • сопствена плажа
  • уреден двор
  • 3 апартмани
  • 14 двокреветни соби
  • 22 трокреветни соби
  • 2 четворокреветни соби

Собите се опремени со

  • ТВ со кабловски приклучок
  • модерно опремен и климатизиран ресторан
  • 2 сали за состаноци
  • обезбеден сопствен паркинг

ИНФОРМАЦИИ И РЕЗЕРВАЦИИ:

Црвен крст на град Скопје
ул. 11 Октомври 42а
+ 389 70 317 612
+ 389 46 781 733
+389 46 781 093
e-mail: solferinoh@yahoo.com
Превземи ја брошурата

Принципи
Хуманост
Меѓународното движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина настана како резултат на желбата да им се помогне на ранетите на бојното поле и тоа без било каква пристрасност, како и да го спречи и олесни човековото страдање секогаш кога е тоа можно.
Единство
Во една држава може да има само едно национално друштво на Црвениот крст или Црвената полумесечина. Мора да биде отворено за сите и да ја извршува својата хуманитарна работа на целата територија во земјата.
Универзалност
Меѓународното Движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина, во кое сите друштва што го сочинуваат имаат еднаков статус, одговорности и должности взаемно да се помагаат, делува во целиот свет.
Доброволност
Тоа е движење за давање на доброволна помош кое не е инспирирано од материјални побуди.
Неутралност
Меѓународното движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина настана како резултат на желбата да им се помогне на ранетите на бојното поле и тоа без било каква пристрасност, како и да го спречи и олесни човековото страдање секогаш кога е тоа можно.
Непристраност
Не прави дискриминација врз основа на национална, расна, верска и класна припадност или политичко убедување. Настојува да ги олесни страдањата на поединците, водејќи се исклучиво од нивните потреби но, давајќи приоритет на најитните случаи.
Независност
Движењето е независно. Националните друштва иако делуваат како дополнение на хуманитарните служби на владите и се предмет на регулирање на националното законодавство, мораат да ја зачуваат автономноста за да можат да дејствуваат во секое време, согласно со принципите на Движењето.